13 mai 2016

Dimineți „mișcătoare”

Încerc pe cât posibil să fac mișcare. La început mă foloseam de sport doar pentru a slăbi, în timp am mai schimbat din gândirea mea obsedată de slăbire.:) Nu de tot, dar pentru că jobul meu presupune doar stat pe scaun și tastarea continuă la comp (am mâini antrenate), trebuie să ies din rutină. Aleg să fac sport, pentru că mă relaxează și mă încarcă de energie pozitivă. Ce mă scoate din sărite este faptul că nu am timp, pentru că la mine programul nu e bătut în cuie, pot lucra 6h, 8h, 14h și tot așa. Încerc să fac măcar de 3 ori pe săptămână sport. Tae Bo, jogging, zumba și chiar mers pe jos, cât mai mult mers pe jos. Fie aleg diminețile pentru sport, asta dacă nu cumva am altceva de făcut, fie serile. 
De ce mai fac sport? Simplu, mă ajută la disciplină și mă face mai organizată. Cum stau o lună fără activitate, cum programul meu se destramă și nu oricum, ci definitiv! 
Diminețile mi se par perfecte să faci sport, pentru că te alegi cu energie și cu poftă de a face cât mai multe activități.  În ceea ce mă privește, mișcarea oricât de puțină ar fi, are o mulțime de beneficii, e testat! 

Alege și tu să-ți faci dimineți „mișcătoare”. :) Succes!

8 mai 2016

Taximetristul Moș Caramea

Când vreau să ajung mai repede la destinație, apelez la un taxi. Motivul? Ăștia știu sigur scurtăturile și se bagă cu tupeu, eu sunt mai finuță în trafic. Așa s-a întâmplat că mergeam spre gară și o aglomerație infernală îmi toca încet, încet din răbdare. Norocul meu a fost cu un taximetrist tare fain, Moș Caramea. Nu glumesc! 

Mă trezesc cu taximetristul că mă întreabă „E prima dată când mergeți cu mine?”. Răspund eu că nu știu, iar el râzând „O să văd eu imediat. Domnișoară o să vă rog să îmi răspundeți sincer, dar foarte sincer la următoarea întrebare.”Mă gândeam eu că e un dement care cine știe ce mă întreabă de cobor în secunda următoare. Politicos mi se adresează:„Ați fost cuminte în ultima perioadă?”. Sinceritatea mea îi răspunde, -  depinde, eu nu sunt cuminte nicoadată. Următoarea mișcare a fost prezentarea unei cutii de metal în care se aflau multe caramerele. Am zis că își bate joc de mine, dar omul chiar mă servea cu 2 caramele. L-am întrebat de ce face asta și explicația a fost următoarea: „Să vă explic, m-am gândit să elimin monotonia din taxi. Și am zis să fac un joc motivant pentru cei mici. Adică, să-i determin să fie mai cuminți și să înțeleagă de fapt ce înseamnă cumințenia asta. Deci, întreb dacă a fost cuminte, iar copilului ce zice NU i-am dat 2 caramele, celui care zice DA, îi las libertatea să ia câte poate el. Apoi, femeile, și la ele m-am gândit. Să le motivez puțin să nu mai fie cuminți.”  M-am amuzat copios, pentru că mi-a povestit cum era să le și încaseze de la o tanti foarte serioasă, care când a înțeles jocul s-a exprimat „Vaiii, îmi cer scuze, ce proastă sunt!”, iar Moș Caramea „Nu doamnă, stați liniștită. Nu sunteți proastă.”, iar doamna revoltată „Taci, știu eu ce spun.” Pentru cei mici mi s-a părut genială ideea, cu doamnele și domnișoarele sunt așa în dubii, dar pe cuvânt, cel mai haios taximetrist este Moș Caramea. Și nu mă înșel, pentru că la capitolul ăsta am ceva experiență. Într-o dimineață ploioasă mi-am propus să iau taxi spre birou. Culmea că și eu, dar și Alin am mers spre aceiași stație de taxi. Acolo, două taxiuri, iar Alin zice să-mi aleg eu unul. Mă uit la fețele lor, aleg taximetristul chel și brunet, mi s-a părut mai serios. Pe naiba! Nu a știut ce e aia regulă de circulație, a mers ca nebunul, înjura șoferii ce stăteau la semafoare...Crimă și pedeapsă pentru mine, mi-am zis „Na, tu și alegerile tale miraculoase!” I-am spus să mă lase să cobor, dar el „Cum sa fac asta? Sunteți clientul meu, nu, nu așa ceva nu se face.” De atunci am zis că trebuie să mă reapuc de condus că așa ceva...Concluzia, Moș Caramea este taximetristul cel mai haios care te poate face să ieși din problemele ce le ai. 

Deci grijă mare la taximetriști! :)