12 martie 2016

Dincolo de ziduri

Oameni și oameni, gânduri și principii. Depinde cum le vezi. În suflet e ceva, în realitatea dură altceva. Dincolo de suflet este ascuns un gând, iar dincolo de gând sunt ascunse ideile tale. 
Încetează! Nimeni nu este interesat de ele....
Ziduri, porți, bariere, închisori, dar și alte sute de spații mă închid, mă sufocă și mă aruncă sus. Mă tem de ce va urma, dar mă și bucur când voi păși fără să-mi pese.
E sec? Cum să fie, dincolo de ziduri este unul dintre titlurile căruia îi pot conferi sute și zeci de înțelesuri. Ziduri vizibile, reale, din cărămidă, ziduri pe care nu le simți, dar de care te lovești într-una, ziduri cu oameni de natură diferită. O lume fără bariere și totuși cu hopuri?! Închide ochii și pășește, grăiește și taci, muncește și cântă. Ascultă puțin, acum foșnetul vântului nu este mai puțin dur? Așa-i? Știu, eu am simțit asta abia când mi-am dat seama că lumea este alta, dar eu decid pe care o aleg. De atunci vântul este mai cald, parcurile sunt mai verzi, iar râsetele sunt mai sincere.
Zidurile acestea despre care vorbesc ar putea fi unele reale. Da, acele ziduri dspre care cu toții știm, acele ziduri de care ne lipim când trecem pe stradă. Sigur, putem vorbi despre ziduri ca despre barierele vieții. Până la urmă, astea le întâlnim mai des și sunt mai solide față de cele reale.
Zidurile pe care unii le putem trece, iar alții nu. În fond și la urma urmei, șansa ne deosebește. Nimic altceva. Sunt sigură că dacă vei lupta mai mult, dincolo de ziduri va fi istorie, iar tu vei fi un campion.