27 aprilie 2016

Ai făcut meniul pentru Sărbătorile Pascale?

Încep prin a vă spune că am descoperit http://www.jamilacuisine.ro/, rețete video pentru toate gusturile. Eu deja am testat câteva de acolo și nu doar că sunt perfecte, dar nu rezistă mai mult de o zi, deci?!
Am făcut  meniul de Paști și sună cam așa:

- un tradițional aperitiv cu de toate pentru toți.
- drob, dar nu voi folosi ficați, pentru că îi urăsc și din cauza lor am mâinile negre de la niște perfuzii, mai exact, m-am intoxicat cu ficați
- Sarmale cu curcan și multe legume
- Miel la cuptor, gătit de my brother
- Prăjituri, tradiționalul cozonac nu știu să îl fac, dar fac alte dulciuri delicioase, iar acum voi merge pe: Cremşnit de Budapesta, chec cu ciocolată și un tort cu cremă de mascarpone și zmeură.

Iar azi, pentru că e Miercuri, țin post și mi-am făcut ardei umpluți cu ciuperci, dovlecel, ceapa și pătrunjel...:)
Meniul tău care este?

26 aprilie 2016

Jazz, rodie și poftă de muncă!

Vă miroase a concediu? Și mie, dar nu mă dau bătută, merg la drum până Vineri. Unii ar spune că diminețile sunt groaznice, alții ar spune că-s minunate. Și mie-mi plac, dar cât îmi plac! Am obiceiurile mele, iar unele dintre ele sunt: să-mi dau drumul să cânte jazz, să iau o rodie să o pregătesc pentru a o savura și să mă gândesc la task-urile zilei respective. Poate este plictisitor, dar pe mine aceste obiceiuri mă energizează, îmi dau o stare de bine. Jazz, rodie și pofta de muncă, o echipă pe cinste. 

Mă ridic din pat fie cu un telefon, fie singură, geamul îl deschid și încep treburile. Cred că zilele alea plictisitoare trebuie să le folosim pentru odihnă. La mine dacă e Jazz, vine energia. E tipul de muzică care te lasă să meditezi la ce ai făcut și la ce mai trebuie să faci, e doza de bucurie pe care nu o iei dacă dansezi, ci doar dacă asculți. Sunt frapată de fiecare tonalitate, de fiecare ritm...iubesc să ascult Jazz. Și parcă diminețile sunt mai calde cu o porție de muzică bună, cafeaua te trezește mai bine, iar mâncarea devine tot mai gustoasă. 


Și acum rămânem pe ritm de Jazz, biroul vibrează și el, tastatura laptopului și-a făcut încălzirea, iar ziua bună abia așteaptă să ne revadă.


Poftă de muncă, dispoziție pentru Jazz și stomac pofticios pentru Rodie.:) Și un colaj pe care eu îl ascult chiar acum :D