31 iulie 2015

Scopul eșecului

Despre eșec am tot auzit. Și eu și tu avem parte de un eșec, iar el nu vine atunci când vrem, ci atunci când suntem fericiți. Nu asta contează, ci aș vrea să punctez aici o chestie: scopul. Toți spunem că orice lucru se întâmplă cu un scop. Pe mine mă cam macină răspunsul. Care-i scopul eșecului? Pentru mine există două variante: una - ce urmează o să fie mai bine, alta - dezastrul e aproape! Și nu, nu sunt pesimistă, dar o altă variantă eu nu mai văd, ori e bine, ori nu. Scopul și eșecul cred că sunt legate mână-n mână. Totuși, situațiile de eșec ne duc la ieșiri din fire și dacă nu avem o graniță psihică, ne-am asemăna cu niște picături de cerneală răspândite într-un bazin cu apă. 
Și revin cu măreața întrebare: mai cunoști tu, omule, un alt scop al eșecului?
Apropo de scop, când vrem să le atingem suntem precum  un cățel ce se străduiește să-și pună labele pe stăpân, masă și chiar fereastră. :)


30 iulie 2015

Și asta e o zi!

Este o zi ca orice zi! Nimic nu se compară cu o zi de căcat, o zi în care toate-ți merg pe dos, o zi e și asta. Mi-am amintit despre discuția cu moartea. Ee, ce discuție și asta! E simplu, mori și gata! Ce jale, ce lacrimi, dar ce amintiri! Nu-i bai! Au mai murit și alții nu suntem noi singurii. Probabil crezi că spun aberații acum, dar nu! Sunt chestii reale. Crezi că ești singurul muritor? Nu, nici gând!Ți se plâng urmele o vreme, apoi te uită! Și? Lasă, omule, treci și peste moarte! Mai greu e să treci prin viață...Cred că a trăi este o artă a dracului de grea!